Αμοργός το απέραντο γαλάζιο

Αμοργός το απέραντο γαλάζιο

Amorgos-eliasiolis-travel-discover-1

Είτε ψάχνεις για ένα μέρος ιδανικό για οικογενειακές διακοπές, είτε αναζητάς ιστορία και πολιτισμό, η Αμοργός, στο νοτιοανατολικό τόξο των Κυκλάδων, είναι ο τέλειος προορισμός αφού συνδυάζει με επιτυχία πολιτισμό, ιστορία και υπέροχες παραλίες, με νερά σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε.

Εκτός από τα αρχαία μονοπάτια και τις πανέμορφες παραλίες, το νησί φιλοξενεί το επιβλητικό μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας που χτίστηκε τον 11ο αιώνα μΧ από τον αυτοκράτορα Αλέξιο Κομνηνό.

Το μοναστήρι βρίσκεται στην άκρη ενός βράχου, 300 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, σε μια από τις πιο όμορφες τοποθεσίες του νησιού, την ακτή της Αγίας Άννας, που προσφέρει απίστευτη θέα και ευκαιρίες για φωτογράφηση.

Amorgos-eliasiolis-travel-discover

Η εντυπωσιακή ομορφιά και η απόλαυση που προσφέρει το νησί, όμως, δεν σταματούν εδώ. Αν κατεβείς τα μικρά σκαλάκια θα ανακαλύψεις ένα μικρό εκκλησάκι δίπλα στη θάλασσα, αφιερωμένο στην Αγία Άννα.

Το ειδυλλιακό τοπίο και το χρώμα της θάλασσας ενέπνευσαν ακόμα και τον Γάλλο σκηνοθέτη Λικ Μπεσόν ο οποίος επέλεξε την Αγία Άννα για τα γυρίσματα της ταινίας του Το Απέραντο Γαλάζιο.

Τα μονοπάτια της Αμοργού

Η Αμοργός είναι φημισμένη για τα μονοπάτια της και αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της πεζοπορίας. Όσοι τα περπατούν ανακαλύπτουν τους κρυμμένους θησαυρούς του νησιού και την άγρια ομορφιά του.

τα-μονοπατια-της-αμοργου

8 χαρτογραφημένα μονοπάτια στη ράχη της Αμοργού, ο μοναδικός δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στα χωριά της Αμοργιανής υπαίθρου τα παλιά τα χρόνια, δίνουν τη δυνατότητα στον περιπατητή, να ανακαλύψει τους θησαυρούς της. Τολμήστε να τα περπατήσετε, να ανακαλύψετε τοπία απείρου φυσικού κάλλους. Εναλλαγές τοπίου που δένουν αρμονικά τα βουνά και το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας του νησιού, ενώ αρώματα φυτών και βοτάνων δίνουν συνεχώς το παρόν.

Όταν επισκεφτείς την Αμοργό, μη χάσεις την ευκαιρία να ρίξεις μια πιο προσεκτική ματιά στα μαγαζιά της Χώρας, όπου θα βρεις χειροποίητα κεραμικά ενθύμια και δώρα που είναι και τα αγαπημένα μου.

Comments

comments