Οι Αμερικάνοι (ξανα-)ανακαλύπτουν την Ελλάδα

Οι Αμερικάνοι (ξανα-)ανακαλύπτουν την Ελλάδα

Η παρουσία των Ελλήνων στην Αμερική και οι ισχυροί δεσμοί που αυτοί διατηρούν με τον τόπο καταγωγής τους, οι πάμπολλες εκδηλώσεις των ομογενών στην προσπάθεια τους να κρατήσουν ζωντανά τα ήθη και έθιμα της πατρίδας τους και η αγάπη τους για το γενέθλιο τόπο κάνει τους Αμερικανούς να θέλουν να γνωρίσουν την Ελλάδα και τις ομορφιές της.

Για το 2017, το Ελληνοαμερικανικό Τουριστικό επιμελητήριο προβλέπει ότι ο αριθμός των Αμερικάνων που θα επισκεφτούν τη χώρα μας θα αγγίξει τους 900.000.

Ενδεικτικό της αύξησης που αναμένει το επιμελητήριο (από 778.600 το 2016) είναι η βολιδοσκόπηση του Σύνδεσμου Αμερικάνων Τουριστικών πρακτόρων της δυνατότητας για την διοργάνωση του “Destination EXPO 2018” στην Αθήνα. Το Επιμελητήριο και οι σύμβουλοι MTC Group ανέλαβαν ύστερα από πρόσκληση της ASTA να παρουσιάσουν τις δυνατότητες της Αθήνας για την φιλοξενία του συνεδρίου. Το Ανόι, η Άκαμπα, η Μάλτα και το Τελ-Αβιβ είναι στη λίστα του Συνδέσμου για να φιλοξενήσουν το συνέδριο και η απόφαση θα παρθεί μέσα στον Ιούνιο πριν από τη σύνοδο του Συνδέσμου στην Ουάσινγκτον.

Ήδη αρκετά ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις (όπως ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και εναλλακτικές δραστηριότητες) έχουν αυξημένη ροή κρατήσεων από την άλλη μεριά του Ατλαντικού για τις διακοπές Αμερικάνων στο νησί της Χίου, ένα νησί με μεγάλο αριθμό ομογενών και πλούσια δράση στην Αμερική. Χαρακτηριστικά να αναφέρω ότι στο πρόσφατο Greek Panorama New York 2017, που οργανώθηκε στην Ανατολική πλευρά της αίθουσας Vanderbilt Hall μέσα στον Grand Central Terminal Station την Παρασκευή και το Σάββατο 12-13 Μαίου, η Χιακή Ομοσπονδία Αμερικής ανέλαβε να παρουσιάσει το περίπτερο του Δήμου Χίου και τις ομορφιές του νησιού στους επισκέπτες της έκθεσης και διασκέδασε τους επισκέπτες της έκθεσης με χορούς και τραγούδια από τη Χίο. “Ηρθαμε να βοηθήσουμε”, δήλωσε η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κα. Κυριακή Καλογερά, τονίζοντας ότι η Χίος πέρα από τις φυσικές της ομορφιές, τις παραλίες και τη μαστίχα της, ξεχωρίζει για τη φιλοξενία της.

Η Ιωάννα Λουκάκη, οργανώτρια γάμων με έδρα τη Χίο αναφέρει ότι οι προγραμματισμένοι για φέτος το καλοκαίρι γάμοι που διοργανώνει στη Χίο με καλεσμένους από την Αμερική, αλλάζουν καθημερινά τον αριθμό των καλεσμένων καθώς όλο και περισσότεροι Αμερικανοί θέλουν να επισκεφτούν το νησί και να γνωρίσουν τις ομορφιές της Ελλάδας. Σε αυτό βέβαια καθοριστική ρόλο παίζει και ο ανταγωνισμός στην απευθείας αεροπορική σύνδεση της Αμερικής με την Αθήνα με πτήσεις τόσο της Emirates όσο και Αμερικανικών Αεροπορικών εταιρειών με συνέπεια τις ελκυστικές τιμές των εισιτηρίων.

Δείτε το βίντεο από την εκδήλωση της Χιακής Ομοσπονδίας της Αμερικής στην έκθεση:

Comments

comments