Ανακαλέστε τις μεταθέσεις των πυροσβεστών: Κάνετε κακό στον τόπο!

Ανακαλέστε τις μεταθέσεις των πυροσβεστών: Κάνετε κακό στον τόπο!

Την απόλυτη παραλογία του ελληνικού κράτους, την απόλυτη καταστρατήγηση των θεσμών και των αρχών και του τεραστίου μεγέθους ηθικού ζητήματος εγείρει η απόφαση των ιθυνόντων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να μεταθέσουν με άγνωστα κριτήρια πυροσβέστες από τον τόπο εργασίας των για την στελέχωση σταθμών των αεροδρομίων που χαρίστηκαν στην FRAPORT.

Για το νησί της Χίου όπου 4 πυροσβέστες παρά την θέληση τους εξαναγκάζονται σε μετανάστευση (δύο εκ των οποίων στελέχη του συνδικαλιστικού κινήματος σε κατάφορη παράβαση νόμων και αρχών που το απαγορεύουν ρητά και ένας που το επιθυμούσε αλλά το εθνικό θηρίο τον στέλνει αλλού) το θέμα έχει ξεσηκώσει την μικρή κοινωνία.

Με επιστολή του ο Αντεπεριφερειάρχης Σταμάτης Κάρματζης ζητεί την ανάκληση των μεταθέσεων λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του νησιού που αρκετές φόρες στο παρελθόν έχει γίνει βορά του “Στρατηγού Άνεμου” και άφησε βαριές πληγές στο κορμί και στα δάση του.

Στην επιστολή του αναφέρει:

“Αδυνατώ βεβαίως να κατανοήσω με ποιο τρόπο η σύμβαση του Ελληνικού Δημοσίου με μια ιδιωτική εταιρεία έχει ως συνέπεια την αποδυνάμωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενός γειτονικού νησιού.

Επιτρέψτε μου να υπογραμμίσω ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο, ταλαιπωρημένο από πυρκαγιές, νησί της Χίου είναι ήδη υποστελεχωμένη και λειτουργεί οριακά και χάρη στο ζήλο και την αυταπάρνηση των πυροσβεστικών υπαλλήλων. Η πραγματοποίηση των παραπάνω μεταθέσεων θα είναι μεγάλο πλήγμα για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου και θα προκαλέσει μεγάλο κενό στη λειτουργία της, στο κατώφλι μάλιστα της αντιπυρικής περιόδου. Πρέπει επίσης να ληφθεί σοβαρά υπόψη ο παράγοντας της νησιωτικότητας που δεν επιτρέπει την άμεση ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε περίπτωση ανάγκης.

Επιπρόσθετα, πρέπει να αναφέρω τις επιπτώσεις αυτής της μετακίνησης στη ζωή και τον οικογενειακό προγραμματισμό των εργαζομένων, με το κόστος που συνεπάγεται η αναγκαστική μετοίκηση σε άλλο νησί”

Η επιστολή του αντιπεριφεριάρχη έρχεται σε συνέχεια των φωνών που ακούστηκαν από τη Χίο από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης της απόφασης των μεταθέσεων που σε αντίθεση κάθε κοινής λογικής οι αποφάσεις του κράτους (δικαίου…ας γελάσω…) καταστρατηγούν βασικά δικαιώματα των πολιτών και σε κάποιες περιπτώσεις επισύρουν και νομικές ευθύνες.

Comments

comments