Γευστικές διαδρομές στη Χίο

Γευστικές διαδρομές στη Χίο

Χίος. Το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, ένα σταυροδρόμι πολιτισμών και γεύσεων. Τόπος πολυπρόσωπος, ευωδιαστός, μυροβόλος. Βουνό και θάλασσα, πέτρα και μαστίχα, ελιά και εσπεριδοειδή. Χωριά μεσαιωνικά, χωριά εγκαταλελειμένα, χωριά ζωγραφιστά, μάρτυρες ιστορίας, διαδρομών και αναζητήσεων.

pyrgi-chios-002

Καπετανόσπιτα και γενουάτικα αρχοντικά, πέτρινα φρούρια, βίγλες και βιγλάτορες. Ανατολής και Δύσης επιρροές, γεύσεις που έμειναν αναλλοίωτες στο χρόνο και παραδοσιακά χειροποίητα προϊόντα που πέρασαν από γενιά σε γενιά, πολιτιστική κληρονομία και ελπίδα για το αύριο. Κάθε κομμάτι αυτού του τόπου έχει και μια ιστορία να διηγηθεί στον επισκέπτη, μια ιστορία που μοσχοβολά μαστίχα και εσπεριδοειδή απ’ άκρη σ’ άκρη.

homebackground

Ζητήστε να δοκιμάσετε μαστέλο και καμπούσικο τυρί, χερίσια μακαρόνια, γευτείτε την μοναδικότητα του κρίταμου και της κάπαρης στης ελληνική σαλάτα. Κρέατα στα ορεινά χωριά και κάθε είδους θαλασσινό και φρέσκο ψάρι στα ταβερνάκια στις περισσότερες από τις 91 χαρτογραφημένες παραλίες του νησιού. Για γλυκό, προτιμήστε τους παραδοσιακούς λουκουμάδες, την πορτοκαλόπιτα, τα γλυκά του κουταλιού και το υποβρύχιο μαστίχα.

γλυκο-του-κουταλιου

Κι όταν το ταξίδι φτάσει στο τέλος του, πάρτε μαζί σας τις μοναδικές αυτές γεύσεις από τα μαγαζάκια της περιοχής. Υπέροχα γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, αρωματικά φυτά, κρίταμο, κάπαρη, καπαρόφυλλα, κάθε είδους τουρσί, παστελαριές και κρασιά της Χίας Γης υπάρχουν τυποποιημένα για μοναδικές γευστικές αναμνήσεις…

Καλές διαδρομές

Υ.Γ.: Αν βρεθείτε στη Χίο μην χάσετε τα Χιώτικα μαθήματα μαγειρικής.

chios cooking lesson

Ένα τετράωρο σε ένα μαγευτικό καμπούσικο αρχοντικό, μια πανδαισία αρωμάτων που θα τοιμάσετε εσείς το μεσημεριανό σας με την καθοδήγηση Χιώτισσας νοικοκυράς και συνοδεία εξαιρετικού Χιώτικου κρασιού! Για πληροφορίες και λεπτομέρειες κάντε κλικ εδώ!

Comments

comments