Διαφήμιση στο Instagram

Διαφήμιση στο Instagram

Το Instagram είναι διασκέδαση. Είναι ιδιοτροπία. Είναι η λεωφόρος της οπτικής απεικόνισης των νέων που έχουμε να πούμε και της ιστορίας που θέλουμε να διηγηθούμε. Μια κοινότητα βασισμένη στην εικόνα, με δεκάδες φίλτρα βέβαια αφού η ομορφιά δεν θα πάψει ποτέ να είναι επεξεργάσιμη.

Με 400+ εκατομμύρια χρήστες τον μήνα και 80+εκατομμύρια φωτογραφίες ημερησίως κατά μέσο όρο, το Instagram κρατάει τα σκήπτρα της οπτικής εξιστόρησης της ιστορίας μας στους φίλους και γνωστούς. Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι ένα μεγάλο ποσοστό άνω του 50% των χρηστών ακολουθούν τις αγαπημένες τους μάρκες και ετικέτες ενώ δηλώνουν σε ποσοστό άνω το 40%  ότι το χρησιμοποιούν και για αναζήτηση προϊόντων.

Με αυτά τα μεγέθη στον αέρα, οι εταιρείες δεν μπορούσαν  να λείπουν από το παιχνίδι και πλέον οι διαφημίσεις στο Instagram είναι διαθέσιμες σε όλους, κάτι που κάνει τον ανταγωνισμό σκληρότερο και μεγαλύτερο. Να μη ξεχνάμε ότι όλα τα κοινωνικά δίκτυα βασίζονται στους κανόνες τις αγοράς και βασικός τους στόχους είναι να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη για τους μετόχους τους.

Η διαφήμιση στο Instagram είναι διαφήμιση και πρέπει να είναι δημιουργική, το κλειδί για την επιτυχία της. Σχεδιάζοντας λοιπόν μια διαφήμιση στο μέσον αυτό θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τα παρακάτω:

– Υπάρχουν 3 είδη των διαφημίσεων για το Instagram : εικόνα, βίντεο και κυλιόμενες εικόνες (το περιβόητο Carousel),

instagrma-ad-carousel

Carousel

– Ορίζουμε τους στόχους μας, το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε, χωρίς να ξεχνάμε ότι σε ένα ποσοστό κοντά στο 70% οι χρήστες του instagram είναι κάτω των 35 ετών καθώς επίσης και πως θα κεφαλαιοποιήσουμε το interaction που θα προκύψει από την διαφήμισή μας,
– Χρησιμοποιούμε μόνο πρωτότυπες εικόνες υψηλής ποιότητας ,
– Θέλει θάρρος και δημιουργικότητα. Ο σκοπός της διαφήμισης είναι να τραβήξει την προσοχή του κοινού μας,
– Στοχεύουμε το σωστό κοινό που θα δημιουργήσει interaction και θα πατήσει το call-to-action κουμπάκι της διαφήμισης μας.

Το call-to-action κουμπάκι εξαρτάται από τον στόχο της διαφήμισης. Η επίσκεψη σε συγκεκριμένο τομέα της σελίδας μας στο internet, το κατέβασμα της εφαρμογής μας, η προσφορά της ημέρας ή απλά η αύξηση της αναγνωρισημότηττας της φίρμας μας, όλες οι δράσεις θέλουν το σωστό call-to-action.

Υπάρχει εκεί έξω πληθώρα εφαρμογών να μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε την καταλληλότερη διαφήμιση για τον σκοπό μας και καλό είναι να αξιολογήσουμε κάθε μια και να βρούμε εκείνη που ταιριάζει στις σκέψεις μας, τι ιδέες μας και τον τρόπο λειτουργίας μας. Σε κάθε περίπτωση όμως η γνώμη του ειδικού είναι απαραίτητη γιατί το αποτέλεσμα πρέπει να είναι όμορφο, δημιουργικό και να εκφράζει το προϊόν μας. Οι ερασιτεχνισμοί είναι καλοί για πειράματα….

Comments

comments