Μουσείο Τουρισμού στο γραφικό Κολωνάκι

Μουσείο Τουρισμού στο γραφικό Κολωνάκι

Πρωτοπόρα η Ελλάδα για μια ακόμα φορά, δίνει τα φώτα της στο Δίκτυο των ανά της γης μουσειόφιλων με την ίδρυση και εγκατάσταση του Μουσείου…. Τουρισμού.

Μουσείο Τουρισμού

Στα 60 περίπου χρόνια της πορείας του τουρισμού στην Ελλάδα είναι αφιερωμένη η, βαθύτατου συμβολισμού κίνηση του “Συνδέσμου Ελληνίδων στον Τουρισμό” (η παραγωγή φορέων σε αυτόν το τόπο είναι κάτι μοναδικό, ίσως να υπάρχει και για αυτό φορέας….) να ιδρύσει ένα μουσείο αφιερωμένο στον τουρισμό…

Η “είδηση” είναι παλιά, κάπου τον Ιούνιο έγιναν τα εγκαίνια ενώ μόλις χτες σε συνέντευξη τύπου συνδυάστηκαν με τη παρουσίαση του λευκώματος “Μουσείο Τουρισμού – Η απαρχή” γιατί “έχουμε κάποιες ευθύνες εμείς οι άνθρωποι σε αυτή την μικρή διαδρομή του βίου μας” είπε η πρόεδρος του συνδέσμου

Η σύλληψη της ιδέας έγινε κάπου το 1999 και ύστερα από 18 περίπου χρόνια το Μουσείο Τουρισμού πήρε σάρκα και οστά και έγινε ένα HUB (…chic…) Μουσείο μοναδικό στο χαρακτήρα του ύστερα από αρκετές παρουσιάσεις της ιδέας σε διάφορες εκδηλώσεις και με διαφόρους παρουσιαστές.

Σε μια χώρα λοιπόν που η Πανεπιστημιακή Τουριστική εκπαίδευση παρέχεται από κάποια Τμήματα Τουρισμού όπως της Χίου που συστάθηκαν χωρίς αύξηση του Πανεπιστημιακού δυναμικού και εγκαταστάσεων, η ίδρυση Μουσείου Τουρισμού έρχεται σα μια “…μεσογέφυρα ώστε να ταυτοποιηθούν κάποιες μνήμες, γεγονότα, αρχεία και έτσι να εδραιωθεί μια τουριστική συνείδηση και για τις μελλοντικές γενιές”….

Μια τουριστική συνείδηση που επαφίεται στον τουριστικό πατριωτισμό των επιχειρηματιών του τουρισμού, και συνδυάζεται με άπειρες μελέτες στρατηγικού, υποστρατηγικού και μακρυβραχυπρόθεσμου σχεδιασμού, στο ποδάρι υλοποιούμενες και ουδεμίας αξιολόγησης των αποτελεσμάτων της πρόχειρης εφαρμογής του και καλά σχεδιασμού.

Σε αυτήν την Ελλάδα και στους Έλληνες που λατρεύουν το παρελθόν τους, αγνοούν το παρόν τους και αδιαφορούν για το μέλλον τους, έρχεται το Μουσείο Τουρισμού και παρουσιάζει την ιστορική πορεία του ελληνικού τουρισμού, από τον περιηγητισμό και τον κρατικό σχεδιασμό, έως την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Το Μουσείο Τουρισμού είναι επισκέψιμο κάθε Δευτέρα 12 με 3μ.μ. και περισότερες πληροφορίες στη σελίδα του στο διαδίκτυο http://tourismmuseum.gr/

Comments

comments