Παγκόσμια ημέρα bloggers με Λεμόνι!

Παγκόσμια ημέρα bloggers με Λεμόνι!

Οι bloggers και γενικότερα οι influencers μέσω των κοινωνικών δικτύων είναι το θέμα που απασχολεί όλο και περισσότερους επαγγελματίες ή μη της τουριστικής βιομηχανίας παγκοσμίως. Άπειρες οι μελέτες για την χρησιμότητά τους, αναρίθμητες οι αναρτήσεις τους και υπό εξέταση, και αφορμή ακόμα περισσότερων άρθρων και αναρτήσεων, οι επίδρασή τους στο τουριστικό γίγνεσθαι.

Οι bloggers, όντας η μεγαλύτερη και αρχαιότερη κοινότητα διαμορφωτών γνώμης στον παγκόσμιο ιστό έχουν τη την τιμητική τους μια μέρα τον χρόνο. Κάθε 2 Μάη, ο παγκόσμιος ιστός συντονίζεται και γιορτάζει την Παγκόσμια ημέρα των bloggers!

Η Χίος φυσικά (όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη…) δε θα μπορούσε να λείψει από μια τέτοια γιορτή. Η μικρή Χιώτικη κοινότητα των blogger με ενορχηστρωτή τον katarraktisvillage.com (κατά κόσμο Αστέριο Σαλτζίδη) είχε και χειροπιαστή απόδειξη για να γιορτάσει διπλά την μέρα αυτή: Η επίσκεψη της Λαιδης (τι ποια Λαιδη, η τεράστια Άντζελα αμόρφωτε, η μεγάλη Άντζελα Δημητρίου) στη Χίο για μια πανδαισία ήχου και φωνής, συνδυάστηκε με μια φωτογραφία που ανάρτησε ο Αστέριος στο blog του και χτύπησε σε χρόνο ρεκόρ δεκάδες χιλιάδες views. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο εστιατόριο Λεμόνι στον Καρφά και δικαιωματικά κέρδισε τον τίτλο του εστιατορίου των blogger που γιορτάζουν.

Οι κυρίες την τιμητική τους

Η Αγγελική Τόπακα και η ποιήτρια μας, η Στέλλα Πετρίδου, έδωσαν μια ξεχωριστή νότα με την παρουσία τους στην γιορτή. Η Αγγελική με το χιούμορ της και την καυστική της σάτιρα και η γλυκιά μας Στέλλα με το χαμόγελό της και την φρεσκάδα της (λίγο ξινούλα βέβαια όπως ταίριαζε στο εστιατόριο που μας φιλοξενούσε, το Λεμόνι ντε) απόλαυσαν κάθε στιγμή την γιορτής και δεσμεύτηκαν για μεγάλες στιγμές ομορφιάς και μοναδικές λυρικές περιπλανήσεις, η καθεμιά από το κομμάτι της.

Το Λεμόνι στον Καρφά

Φίνες γεύσεις, προσεγμένα πιάτα και μοναδική εξυπηρέτηση.

Το Λεμόνι στον Καρφά υπόσχεται γευστικές περιπλανήσεις και διαδρομές σε έναν όμορφο και φιλόξενο χώρο. Ο ιδιοκτήτης του μας καλοδέχθηκε και μας περιποιήθηκε αλλά εκείνο που μετράει είναι το φαγητό και εκεί αρίστευσε. Αρκεί το σχόλιο μιας φίλης blogger που επειδή η ώρα πέρασε γοργά και έπρεπε να κόψουμε την τούρτα της γιορτής για να πάμε και κάποια στιγμή σπίτια μας, το τραπέζι μαζεύτηκε και οι πανσετούλες δεν είχαν τελειώσει και εκείνη μονολόγησε με λίγη πίκρα: “Μην τις παίρνεται είναι πεντανόστιμες” Αλλά δεν πήγαιναν με την τούρτα….

Ραντεβού του χρόνου!

Comments

comments