Τι Μπαχάμες τι μπραχάμες…. Άντε γειά #FyreFestival

Τι Μπαχάμες τι μπραχάμες…. Άντε γειά #FyreFestival

Τα Social media και ειδικά το Instagram πληγώνουν ανεπανόρθωτα την εικόνα των νησιών στις Μπαχάμες μετά την τραγική κατάσταση που αντιμετώπισαν όσοι έπεσαν θύματα της ευφάνταστης προβολής τόσο στο Instagram όσο και στα λοιπά social media (με πρώτο το youtube) του διήμερου φεστιβάλ Fyre Festival.

Με όπλα τις εκπληκτικές εικόνες των νησιών και τεράστια επένδυση σε περσόνες του Instagram οι διοργανωτές υποσχόμενοι λαγούς με πετραχήλια ζητούσαν τεράστια ποσά για την παρακολούθηση του φεστιβάλ. Με αρχική τιμή τα 1500 USD που έφταναν μέχρι και τα 250.000 USD για VIP εισιτήρια, δεκάδες ταξιδιώτες βρέθηκαν παγιδευμένοι στο πρώην νησάκι του Εσκομπάρ στις Μπαχάμες αντιμετωπίζοντας συνθήκες προσφύγων.

Οι υπερπολυτελείς καμπάνες έμοιαζαν εκπληκτικά με τις σκηνές που μοιράζει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και το γκουρμέ ταξίδι του ουρανίσκου περιορίζονταν σε ένα άψητο τόστ με σαλατούλα και λίγο dressing.

Το πάρτυ που ξεκίνησε στα social media δεν έχει τελειωμό, αναγκάζοντας τον Τουριστικό Οργανισμό των Νησιών να απολογηθεί δημόσια για την ανικανότητα των διοργανωτών του φεστιβάλ να ανταποκριθούν στο μέγεθος του εγχειρήματος και να αναλάβει επείγουσες πρωτοβουλίες για την ασφαλή επιστροφή των ταξιδιωτών στα σπίτια τους.

Το twitter γλεντάει (και κλαίει) το φεστιβάλ με τον λογαριασμό @fyrefraud σε απάντηση του @fyrefestival ενώ ο λογαριασμός του φεστιβάλ στο Instagram δεν δέχεται πια σχόλια.

Το φερόμενο λοιπόν ως πολιτιστικό γεγονός της δεκαετίας κατέληξε σε ένα φιάσκο άνευ προηγούμενου και η συνέχεια θα δοθεί σε μερικές δεκάδες αίθουσες δικαστηρίων της Αμερικής.

Κάντε μια βόλτα στα socila media με το hashtag #fyrefestival και σταματήστε να πιστεύετε ότι βλέπετε σε φωτογραφίες τεντωμένες ως το  photoshop και πολύ περισσότερο να είστε προσεκτικοί με ποιους και γιατί τους ακολουθείτε στο Instagram και αλλού.

Comments

comments