Έχουμε THEMA… Είναι λευκό

Έχουμε THEMA… Είναι λευκό

Thema. Σταθερή αξία. Λαμπερό κίτρινο με πρασινωπές ανταύγειες, αυτό το θαυμάσιο Sauvignon Blank ισορροπεί με το Ασύρτικο και εμείς θα ξελογιαστούμε. Αρώματα λεμονιού και γκρέιπ-φρουτ καλπάζουν στον ουρανίσκο μας σε κάθε γουλιά, με στόμα αρωματικό και απόλυτα ισορροπημένο. Η επίγευση τραγανή από το ασύρτικο και φρούτα εσπεριδοειδή (πως ευωδιάζει ο Κάμπος της Χίου αν αφαιρέσεις το γιασεμί, ένα πράμα) θα ταξιδεύουν κάθε μας κουβέντα.

Το κρασί είναι λευκό και συνοδεύει θαλασσινά και λευκά κρέατα εξίσου καλά. ενώ μια λευκή σάλτσα στα ζυμαρικά μας θα είναι μια ακόμα αφορμή για να μαζευτούμε να ανταλλάξουμε απόψεις. Τα όστρακα αποτελούν καλή συντροφιά ενώ πρόσφατα διάβασα έναν καναδικό μπλογκ που προτείνει να το συνδυάσουμε με ποταμίσια ψάρια.

Από το 1998 όταν ο Χριστόφορος Παυλίδης επέλεξε τα Κοκκινόγεια στη Δράμα για την εγκατάσταση του αμπελώνα του και του οινοποιείου του, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Το κτήμα Παυλίδη στο πέρασμα των χρόνων παραμένει σταθερό στην άποψή του ότι η προσωπικότητα του κρασιού γεννιέται στον αμπελώνα και εκεί ρίχνει το βάρος του για την παραγωγή ποιοτικών κρασιών σε απόλυτα λογικές τιμές που να φτάνουν στο τραπέζι μας και να μας εκπλήσσουν κάθε φορά ευχάριστα.

Τα 3000 τ.μ του οινοποιείου στους πρόποδες του Φαλακρού αποτελούν μια στάση στις διαδρομές των δρόμων του κρασιού της Βορείου Ελλάδος και είναι επισκέψιμα καθημερινά από τις 10 μέχρι της 2 κατόπιν συνεννόησης.

wineroads

 

 

Comments

comments