Ο Χειμώνας που θα λατρέψουμε έρχεται

Ο Χειμώνας που θα λατρέψουμε έρχεται

Οι θερμοκρασίες έχουν πέσει σε όλη την Ελλάδα  και μαζί τους έπεσαν και τα πρώτα χιονάκια. Οι λάτρεις του σκι και του βουνού έχουν ήδη αρχίσει να τρίβουν τα χέρια τους από την χαρά τους ενώ όλοι οι υπόλοιποι για να τα ζεστάνουν λίγο…

Η αλήθεια είναι ότι στον Όλυμπο, το πρώτο χιόνι έπεσε στις αρχές Οκτωβρίου αλλά μόλις την περασμένη εβδομάδα άσπρισαν σχεδόν όλες οι κορυφές στα 2500μ υψόμετρο.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, στην αρχή του Νοεμβρίου, χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους και σε χαμηλότερα υψόμετρα όπως στον Παρνασσό, στην Φτερόλακα από τα 1600μ και πάνω, ενώ στην οροσειρά της Πίνδου το ύψος του χιονιού έφτασε το 10 εκατοστά. Στη Σαμαρίνα και το Περιβόλι των Γρεβενών τα πρόβατα την κοπάνισαν για χαμηλότερα, θερμόμετρα υψόμετρα.

Στα Άγραφα της Καρδίτσας σε υψόμετρο 1900μ το χιονάκι λεύκανε λίγο τους ορίζοντες των ντόπιων και των επισκεπτών, ενώ και στα Τρίκαλα σε υψόμετρο άνω των 1800μ η πλάση άρχισε αχνά να ασπρίζει…

Ο χειμώνας προβλέπεται εξαιρετικός και οι αποδράσεις του Σαββατοκύριακου θα κρύβουν πολλές εκπλήξεις. Ο Παρνασσός, τα Καλάβρυτα και η ορεινή Αρκαδία ετοιμάζονται να υποδεχτούν όσους ακόμα αντέχουν μια εκδρομούλα στο βουνό και στα υπέροχα χειμωνιάτικα τοπία της Ελλάδας μας.

χιονισμένο Λεβίδι Αρκαδίας

Μείνετε συντονισμένοι για τα αρθράκια μας από αυτούς που πήραν τα βουνά.

Comments

comments